Als u porseleinen producten wilt lijmen

Wilt u producten van porselein repareren met secondelijm? Bijvoorbeeld de laatste kopjes van oma’s servies die u nog overheeft? Of die ouderwetse badkuip die u echt niet kon laten staan op die veiling? Gebruik daarvoor dan Cosmofix. Met dit product kunt u porselein perfect, snel en muurvast vastlijmen op porseleinen oppervlakken of andere materialen. Wij produceren al jarenlang lijm voor de industrie, dus u kunt er van uitgaan dat onze secondelijm de beste is! Heeft u interesse in deze lijm? Vraag dan een geheel vrijblijvende offerte bij ons aan. Of test Cosmofix een keer uit. Vraag een proefmonster aan! Meer informatie krijgt u door te mailen naar info@industrielijm.eu. Wij helpen u graag aan de juiste lijm, zodat u porselein kunt lijmen.

De voordelen van porselein lijmen met Cosmofix

Het hoofdbestanddeel van Cosmofix is cyanoacrylaat. Hierdoor is deze secondelijm op heel veel verschillende materialen te gebruiken. Ons product is ook vloeibaar, universeel toepasbaar, transparant en oplosmiddelvrij. Verder is het zeer zuinig in gebruik: 1 gram Cosmofix staat gelijk aan maar liefst 60 druppels lijm! Hier kunt u dus al heel veel porselein mee lijmen. Daarnaast is het jarenlang houdbaar in een koelkast of vriezer. Heeft u die niet in de buurt? Onze secondelijm blijft ook ongeveer een half jaar goed in een koele, donkere ruimte. Het lijmen gebeurt al in enkele seconden. Hierdoor is uw porseleinen vaas zo weer gerepareerd en zal hij er weer uitzien als nieuw. Cosmofix heeft ook een zeer hoge hechtingssterkte, is uv-stabiel en heeft een hele hoge weerstand tegen kou en warmte. Al deze voordelen maakt dat onze industrielijm ideaal is voor het vastlijmen van porseleinen oppervlakken. Zou u deze secondelijm wel eens willen uitproberen? Vraag dan een vrijblijvende offerte of een proefmonster aan.

Zo verloopt het vastlijmen van porselein

Volg de volgende stappen voor een optimaal resultaat:

  1. Maak vooraf beide oppervlakken schoon, droog en vet- en stofvrij
  2. Breng Cosmofix dun aan op één van de twee oppervlakken
  3. Druk beide materialen stevig tegen elkaar aan voor de hechting
  4. Verwijder eventuele lijmresten direct, voordat de lijm gaat harden
  5. Laat de lijm circa 8 uur uitharden voor het beste resultaat

Plaats uw Cosmofix naderhand in een vriezer of koelkast. Dan blijft deze jarenlang houdbaar.

Waar u op moet letten bij het lijmen van porselein

Niet elk product is geschikt voor het schoonmaken van porselein als u het wilt gaan lijmen. Terpentine of wasbenzine zijn niet zo slim om te gebruiken. Aceton en alcohol zijn beter. Die maken het oppervlak namelijk vetvrij. Porselein lijmen luister nauw. U kunt makkelijk teveel lijm gebruiken als u bijvoorbeeld niet de juiste doseerstand heeft gebruikt. In dit geval is het belangrijk Cosmofix zo snel mogelijk weg te vegen met een droge doek of een tissue. Als de lijm namelijk na acht uur is uitgehard, kunt u zelfs met aceton de lijm niet meer helemaal verwijderen.

Pas op: secondelijm!

Pas verder ook op: dit product heet niet voor niets secondelijm. Vermijd contact met huid en ogen. Komt u toch met een vinger vast te zitten aan het gelijmde oppervlak? Week het direct in water en probeer vervolgens voorzichtig de vinger los te krijgen door er een potlood langs te rollen. Reinig huid die in aanraking is gekomen met lijm direct met zeep, water en/of aceton. En, heel belangrijk, houd kinderen uit de buurt als u aan het lijmen bent.

Meer informatie over Cosmofix secondelijm

Cosmofix industrielijm is uitermate geschikt voor het hechten van porseleinen oppervlakken. Echter, omdat onze lijm universeel toepasbaar is, kan het ook toegepast worden op bijvoorbeeld keramiek, kunststof, steen en leer. Verder kan het ook ongelijke materialen aan elkaar lijmen, dus bijvoorbeeld: steen aan kunststof, porselein aan leer. Het is echter niet geschikt voor poreuze materialen zoals stof of papier. Bent u van plan onze industrielijm veelvuldig te gebruiken, maar niet elke keer in een grote hoeveelheid? Bestel dan onze flesjes van 20 gram. Bent u juist wel een grootverbruiker? Geef dan door dat u de wat grotere verpakkingen wenst. Of u nu dus thuis klust of in een bedrijf: Cosmofix is geschikt voor elke klant! Wij sturen u graag een heldere en vrijblijvende offerte toe. Als u onze industrielijm eerst even wilt proberen, kunt u een proefmonster aanvragen. Mail of bel ons als u meer informatie wenst.

Porselein lijmen met Cosmofix secondelijm?

Heeft u interesse in onze krachtige industrielijm? Kunt u niet wachten om uw porselein naadloos te lijmen? Vraag dan nu een offerte aan. Of bestel een proefmonster om te controleren of Cosmofix u bevalt. Wenst u meer informatie over het lijmen van porselein met ons product? U kunt ons telefonisch bereiken via 085-0655232 of per mail via info@industrielijm.eu. U zult verrast zijn hoe kinderlijk eenvoudig het is onze secondelijm te gebruiken!