Cosmofix: voor rubber op metaal lijmen

Wilt u weten hoe u rubber op metaal kunt lijmen? Gebruik de industrielijm van Cosmofix. Deze wordt al jaren volop in de industriële sector gebruikt. Met Cosmofix kunt u metaal en rubber eenvoudig aan elkaar lijmen. Bent u benieuwd naar onze lijm? Vraag dan gerust een proefmonster aan. U kunt ook een vrijblijvende offerte aanvragen. Mail voor informatie naar info@industrielijm.eu. Wij helpen u graag aan de juiste lijm waarmee u rubber op metaal kunt vastlijmen.

Waarom lijmen met Cosmofix?

Cosmofix is een universeel toepasbare, transparante, vloeibare secondelijm. Het is zeer zuinig in gebruik en jarenlang houdbaar. De lijm lijmt al in enkele seconden en zorgt ervoor dat verschillende materialen muurvast op elkaar komen te zitten. Voor de hechting van rubber op metaal is slechts een maximale ruimte van 0,1 mm nodig is. U kunt uw materialen dus vrijwel naadloos vastlijmen. Het hoofdbestanddeel van de lijm is cyanoacrylaat. Omdat onze lijm oplosmiddelvrij is, is deze vrijwel reukloos. Daarnaast draagt onze lijm een goede uv-stabiliteit en een zeer hoge weerstand tegen kou en warmte.

Zo krijgt u metaal en rubber rubber aan elkaar

Hierbij een eenvoudig stappenplan hoe u een metalen object en een rubberen object muurvast aan elkaar kunt krijgen:

  1. Maak de oppervlakken vet- en stofvrij
  2. Breng Cosmofix dun aan op één zijde van de te verlijmen materialen
  3. Druk beide materialen stevig tegen elkaar
  4. Verwijder de lijmresten
  5. Laat de hechting circa 8 uur uitharden voor het beste resultaat

Zorg ervoor dat u zelf niet in aanraking komt met de lijm. Het is verstandig uw secondelijm na gebruik in een koelkast of vriezer te bewaren. Dan blijft de lijm jarenlang houdbaar.

Zo maakt u uw oppervlakken gereed voor het lijmen

De oppervlakken die u wilt lijmen moeten vet- en stofvrij zijn. Dit klinkt eenvoudig, maar niet elk reinigingsmiddel is zeer geschikt als u de oppervlakken vervolgens tegen elkaar wilt lijmen. Wij raden het u namelijk af het rubber of het metaal schoon te maken met wasbenzine of terpentine. Deze laten al snel een vettig laagje achter op uw rubber. U kunt beter alcohol of aceton gebruiken. Hiermee reinigt het rubber zeer grondig én u maakt deze volledig vetvrij. Hetzelfde geldt voor het metaal dat u wilt lijmen. Pas als beide materialen volledig schoon, stofvrij en vetvrij zijn, kan het lijmen van het metaal en het rubber leiden tot een optimaal resultaat.

Als het tóch een beetje anders loopt

Als u bovenstaande punten opvolgt, dan is de kans erg klein dat er iets misgaat. Mocht uw klus of project tóch een beetje anders lopen bedoeld, dan kan er nog steeds het een en ander gedaan worden om grotere schade te beperken. Heeft u bijvoorbeeld per abuis iets te veel lijm gebruikt om het rubber op het metaal te lijmen? Pak dan direct een droge doek of een tissue en veeg de overtollige lijmresten weg. Komt u zelf in aanraking met de lijm? Week het lichaamsdeel dat in contact is gekomen met de lijm dan in water. Zitten uw vingers aan elkaar geplakt met de lijm? Dan raden wij u aan na het weken met een potlood tussen uw vingers te rollen. Zo kan de huid weer rustig van elkaar loskomen. Tot slot is het verstandig de huid die in aanraking is gekomen met onze lijm grondig te reinigen met water, zeep en eventueel aceton.

Houd hier rekening mee tijdens het lijmen van rubber en metaal

Naast bovenstaande veiligheidsvoorschriften is het (industrieel, veelvuldig) lijmen van metaal en rubber niet overal zomaar toegestaan. Doe het bij voorkeur in een goed geventileerde ruimte. Buiten in een bebouwde omgeving te werk gaan met onze lijm wordt afgeraden vanwege de eventuele sterke geur en de enorme kracht van onze lijm. U wilt bijvoorbeeld niet dat onze potjes lijm gevonden worden door kinderen die niet weten hoe ze er mee om moeten gaan. Zij zouden dan groot gevaar kunnen lopen. Kortom, ga verstandig te werk met ons lijm. Gebruik deze verantwoord, in een goed verlichte, veilige omgeving en berg de lijm goed op nadat u het rubber op het metaal hebt weten te lijmen.

Meer informatie over Cosmofix

Cosmofix industrielijm wordt veelvuldig gebruikt door de rubberverwerkende industrie, fabrikanten van transportbanden en de metaalindustrie. Deze lijm is uitermate geschikt voor het vastlijmen van rubberen oppervlakken op metalen oppervlakken. Echter, omdat onze lijm universeel toepasbaar is, kunnen ook objecten van bijvoorbeeld keramiek, kunststof, steen en leer gelijmd worden. Wilt u een bestelling plaatsen? Wij leveren naast onze vertrouwde 20 grams flesjes ook grotere verpakkingen. Neem contact met ons op voor een offerte op maat.

Met Cosmofix kunt u rubber op metaal lijmen

Bent u benieuwd naar onze krachtige industrielijm? Vraag dan een geheel vrijblijvende offerte aan. Of kies voor een proefmonster vooraf. Heeft u vragen? Bel naar Cosmofix via telefoonnummer 085-0655232 of mail naar info@industrielijm.eu. Wij helpen u graag aan de juiste lijm zodat u rubber op metaal kunt lijmen.